Korpa 0
Vaša korpa je prazna.
Ulošci za cipele sa magnetima – prednosti
Kategorija: Blog

Upotreba magneta u medicini datira još iz 15. veka, kada je Paracelzus, poznati lekar i alhemičar, koristio magnete kako bi izvukao bolest iz tela. Zatim su se, krajem 1800-tih, medicinski magneti pojavili na tržištu i bili su dostupni ljudima koji su bili u potrazi za načinom da se izleče. Ideja o terapijama pomoću magneta je evoluirala dalje kako se sve više učilo o magnetnim poljima, ali i ljudskoj anatomiji. Magneti su postali izuzetno popularni 80-ih godina prošlog veka, kada su promovisani kao terapeutsko sredstvo za duboko opuštanje mišića.

Šta su magnetni ulošci?

Sve više profesionalnih sportista je počelo da koristi uloške za cipele sa magnetima i izrazili su njihove brojne prednosti. Ulošci su univerzalni i mogu se koristiti u patikama, cipelama, čizmama, kako za mušku, tako i za žensku obuću.

Magnetni ulošci su dizajnirani tako da, osim nekoliko raspoređenih magneta, imaju „bodljice“ koje dodatno stimulišu akupresurne tačke u stopalu. Svaki magnet u ulošku stvara magnetno polje koje dopire mnogo dalje od samog magneta. To znači da magnetna energija prodire duboko u telo i da, na taj način, ima mnogo jači efekat. Magnetoterapija najefikasnije deluje preko stopala, a prvi efekti se mogu osetiti u vrlo kratkom roku.

Koje su prednosti uložaka za cipele sa magnetima?

Najznačajniji i najjednostavniji odgovor za ovo pitanje jeste da ulošci sa magnetima pomažu u opuštanju i bržem oporavljanju bolnih i hladnih stopala.

Sigurno ste već primetili da, usled umora i bolova u stopalima, imate sličan osećaj u celom telu. Isto tako, ukoliko uspete da odmorite svoja stopala, vaše generalno stanje će biti značajno bolje. Upravo je to primarna svrha uložaka sa magnetima!

Osim magneta, akupresurna ispupčenja dodatno stimulišu stopalo sa donje strane, stvarajući osećaj masaže tokom hodanja. Na ovaj način ulošci pomažu u opuštanju tkiva, a samim tim i u opuštanju stopala. Takođe, masaža stopala podstiče cirkulaciju, a anatomski oblik uložaka pomaže u pravilnom držanju tela, odnosno u očuvanju kičme.

Zbog svih svojih prednosti, ulošci za cipele sa magnetima omogućuju dugotrajno hodanje i stajanje.

Komentari
Pošalji komentar
Imate na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove ovog internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Nema komentara.
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.