Korpa 0
Vaša korpa je prazna.
Bolest hemoroida
Kategorija: Novosti

Šta su hemoroidi?

Hemoroidi, poznati i kao hemoroidi, normalne su vaskularne strukture smeštene u anusu. Oni igraju važnu ulogu u održavanju gasa i u procesu prolaska stolice.

Šta je hemoroidalna bolest?

To je grupa simptoma bolesti koja je rezultat abnormalnih promena u hemoroidnim čvorovima, kao što su: stagnacija krvi i oticanje hemoroidnog čvora, zapaljen proces ili puknuće sluznice čvora. Hemoroidi su prirodne vaskularne strukture oko anusa prekrivene sluzokožom. Oni igraju važnu ulogu u održavanju gasa i kontroli stolice.
Ko može da se razboli
Hemoroidna bolest je jedno od najčešćih proktoloških oboljenja. Oko 50% ljudi starijih od 50 godina doživljava bolesti povezane s tim. Poslednjih godina ovaj problem sve češće pogađa mlade ljude koji vode sedeći način života: rad u kancelariji, za računarom, prodajne predstavnike, vozače ...

Koji su simptomi hemoroidne bolesti?

Tipični simptomi bolesti hemoroida uključuju:
Ache
Krvarenje
Svrab
Osećaj nepotpunog pražnjenja creva
 
Krv može biti vidljiva na stolicama, toaletnom papiru ili donjem vešu.
Obično postoji nekoliko dosadnih simptoma istovremeno.

Mišljenje lekara

Mišljenje o indikacijama, efikasnosti i prednostima različitih tretmana
Magnetoplag je medicinski uređaj čiji se rad zasniva na upotrebi magnetnog polja i pritisku na hemoroide.
Uzimajući u obzir činjenicu da je Magnetoplag u obliku cilindara od tvrde plastike, nanetih na rektum, on pritiska hemoroide, promovišući njihovu fibrozu. Kao rezultat, može se formirati ožiljak vezivnog tkiva koji fiksira čvor na podlogu sprečavajući ga da ispadne iz analnog kanala.

Zahvaljujući svojim svojstvima, Magnetoplag ima efekat koji pacijentu donosi olakšanje. Umiruje simptome zapaljenog procesa kao što su bol, krvarenje i svrab. Pored toga, ima regenerativni efekat na tkiva i može smanjiti učestalost recidiva bolesti. Kliničke studije potvrđuju brzi nestanak kliničkih simptoma nakon upotrebe Magnetoplaga i dokazuju dugotrajan period poboljšanja.
Još jedna prednost upotrebe Magnetoplaga je mogućnost ponavljanja terapije u bilo kom trenutku, jer Magnetoplag nema datum isteka i ne ističe. Uvek je spreman za upotrebu.
Pogodnost i diskrecija terapije su takođe važni. Magnetoplag koristimo kod kuće, izbegavajući sramotu izazvanu svim vrstama tretmana

Pregledi pacijenata

Marija 50 godina - učiteljica iz Valjeva

Moj problem sa hemoroidima počeo je nakon što sam rodila dete. Prvi simptomi bolesti bili su uglavnom bol i česte posete toaletu. Nerado sam išla kod lekara, u apoteku ...
Kad je počelo krvarenje, uplašila sam se. Nisam znao šta da radim. Otišao sam u apoteku. Pokušavao sam da si pomognem na razne načine. Koristio sam razne masti i supozitorije. I pomagao mi je neko vreme, a onda se problem stalno vraćao.
Hemoroidi su najgora bolest sa kojom sam se sreo u životu. Nisam mogao da sedim, nisam mogao da vozim bicikl ... Bila je to noćna mora. Nedavno sam, pregledavajući veb stranice, primetio Magnetoplag. Kupio sam ga, iskoristio i problem sa hemoroidima je gotov. Nakon korišćenja Magnetoplaga, zaista sam srećna žena, jer uglavnom mogu da vozim bicikl. Mogu da upoznam svoje prijatelje bez ikakvog otpora koji sam imao ranije. I zaista sam srećan jer sa porodicom odlazim iz grada i tada ne razmišljam o problemu koji sam imao ranije.
Kada sam prvi put video Magnetoplag, mislio sam da će to biti opterećujuća terapija za mene. Međutim, bilo je sasvim drugačije. Koristeći terapiju Magnetoplagom, opuštam se. Ležim udobno čitajući knjigu.
Magnetoplag mogu da koristim u bilo kom trenutku, kad god mi zatreba.
Magnetoplag je terapija koju kupujem jednom u životu.
Ako se problem sa hemoroidima vrati, sigurno ću koristiti Magnetoplag.

Lila 59 godina - preduzetnica iz Novog sada

U početku ništa nije bolelo. Osećao sam čestu potrebu za toaletom. Ali kada sam primetio krvarenje, osetio sam da počinjem da imam ozbiljan problem. U početku sam isprobavao razne preparate - masti, supozitorije ... Neki su i pomagali ... Ali problem se uvek vraćao.
Kada sam prvi put koristio Magnetoplag, iznenadio sam se da deluje tako brzo. Već posle prve nedelje primetio sam da su bolovi blaži, a posle dve nedelje krvarenje je prestalo.
Kada su bolovi popustili i prestalo krvarenje, moj život je odmah dobio novi smisao. Od sada mogu lako da se upoznam sa prijateljima i vozim bicikl. Čak je i moj profesionalni rad dobio novi tempo.
Nisam znao da je upotreba Magnetoplaga tako jednostavna. Tokom magnetoterapije ležim ispred televizora i gledam svoje omiljene serije. Najvažnije je da ga uvek mogu ponovo koristiti ako treba. Magnetoplag nema datum isteka i uvek deluje.
Kada tradicionalni tretmani nisu pomogli, mislio sam da će operacija biti krajnje sredstvo. Bila sam tako uplašena ... Srećom, doktor mi je preporučio Magnetoplag.
Preporučujem Magnetoplag. Veoma je jednostavan za upotrebu i zaista deluje.

Marko 52 godine - preduzetnik iz Pančeva

Hemoroidi su najgora bolest koja mi se dogodila u životu. Vrlo često nisam mogao ni da sedim. Mnogo godina sam pokušavao sa raznim metodama, ali pokazale su se neefikasnim. Već sam imao zakazanu operaciju. Međutim, moj lekar je preporučio Magnetoplag.
Više nisam verovao da ću se ikada rešiti hemoroida, ali terapija Magnetoplagom vratila mi je veru.
Magnetoplag je poboljšao moj kvalitet života. Srećnija sam, efikasnija na poslu i imam više samopouzdanja.

Bojana 61 godina - penzionerka

Dugo godina pokušavam da se rešim problema hemoroida. Nažalost, sve što sam do sada koristio nije donelo dobar rezultat. Operacija je zapravo bila neophodnost. Kad je lekar rekao da postoji način da se otarasim hemoroida, zurila sam u njega u neverici. Ponudio mi je tretman koji bi trajao oko 2 nedelje. Mislio sam da bi to bio uput za operaciju.
Ispostavilo se da postoji još jedan način da se rešite problema sa hemoroidima. To je magnetno polje koje efikasno uklanja hemoroide.
Mislila sam da će mi terapija poremetiti ritam dana. Međutim, to je drugačije - dok koristim Magnetoplag mogu da čitam knjigu, čitam štampu, legnem i opustim se. Sad sam smiren. Znam da mogu da ponovim terapiju bilo kada u budućnosti. Imam magnetoplag spreman za upotrebu u mojoj kućnoj ambulanti.

Ana 36 godina - recepcionarka Medicinskog centra u Paraćin

Nekoliko godina se borim sa hemoroidalnom bolešću i moram biti iskren da nijedna mera nije uspela. Ništa mi nije moglo pomoći. Bilo me je sramota da idem kod lekara ... Takođe u apoteku. To je bila noćna mora.
Prvi uznemirujući simptom bilo je krvarenje, ali sam ga ignorisao. Mislila sam da je ovo neka vrsta iritacije.
Svakodnevno radim na recepciji, radim sedeći posao, pa je problem bio još veći i zabrinjavajući. Pokušao sam na različite načine. Nažalost, metode koje sam koristio bile su potpuno neefikasne. Ako jesu, bilo je to samo nakratko.
Samo mi je lekar preporučio Magnetoplag. Terapija koja zaista deluje i koja mi je pomogla. Efektivno, a ne narušava svakodnevni život. Terapija magnetoplagom mi je zaista pomogla. Mogu normalno da radim. Mogu da sedim. Mogu se nasmejati ljudima. Magnetoplag je terapija koja mi je olakšala život.

Magnetoplag - klinički ispitan.

    • Banasievicz T, Romanovska-Pietrasiak B, Kaczmarek E.: Procena efikasnosti aplikatora Magnetoplaga u ublažavanju simptoma hemoroidne bolesti. Praktična gastroenterologija br. 3 (16) 2012, tom IV.
    • Selea A., Kontić M. Duraki R. „Preliminarni rezultati u lečenju akutnih hemoroidnih komplikacija Magnetoplagom.“ 8. međunarodni kongres hitne hirurgije. Milano 1987. 453-456.
    • Dekleva N. Beleslin B. Majić V. „Hemoroidi reaguju na magnetoterapiju“ III. Mediteranska konferencija o biomedicinskom inženjerstvu, Portorož 1983.
    • Popović M. „Izveštaj Ekpertta o uređaju za pomoćne terapeutske lekove Magnetoplag“. Univerzitetski klinički centar Srbije, Beograd 1998.
    • K. Griz, J. Karpovicz, V. Leszko "Studija magnetostatskog polja u okruženju 5 setova aplikatora MAGNETOPLAG®Polfa-Łodz". Državni istraživački institut CIOP, Varšava 2010

Magnetoplag - Uputstvo za primenu

Izvadite bilo koji MAGNETOPLAG aplikator iz pakovanja.
Pre svake upotrebe, MAGNETOPLAG® treba temeljno oprati sapunicom i osušiti.
Aktivni deo umetka do graničnog voda treba da bude premazan kantarion uljem.
Ovako pripremljen MAGNETOPLAG® treba pažljivo umetnuti u anus. U slučaju poteškoća sa umetanjem u anus, MAGNETOPLAG® treba uvoditi postepeno, s prekidima, kako bi se izbeglo oštećenje sluznice.
Nakon uvođenja spirale u analni kanal, pacijent treba da ostane u bočnom položaju jedan do dva sata.
Nakon upotrebe, temeljno operite umetak vodom i sapunom i osušite.
Nakon sušenja, vratite ga u kutiju.
Za prvu upotrebu je izabran bilo koji od dva dela.
Sledećeg dana koristite komad koji nije korišćen prethodnog dana.
Lečenje treba nastaviti najmanje 10 dana.
Ako je potrebno, mogu se ponoviti nakon 1-dnevne pauze
Nastavite kao i pre.

Umeci se ne smeju stavljati na vaginu.

Komentari
Pošalji komentar
Imate na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove ovog internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Nema komentara.
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.