Korpa 0
Vaša korpa je prazna.
Bolest hemoroida
Kategorija: Blog

Šta su hemoroidi?

Hemoroidi su normalne vaskularne strukture smeštene u anusu. Oni igraju važnu ulogu u održavanju gasa i procesu prolaska stolice.

Šta je hemoroidalna bolest?

Hemoroidalna bolest je bolest koja nastaje kao rezultat abnormalnih promena u hemoroidnim čvorovima, kao što su: stagnacija krvi i oticanje hemoroidnog čvora, zapaljen proces ili puknuće sluznice čvora. 

Ko može da se razboli?

Hemoroidalna bolest je jedna od najčešćih proktoloških oboljenja. Oko 50% ljudi starijih od 50 godina doživljava bolesti povezane s ovim. Poslednjih godina ovaj problem sve češće pogađa mlade ljude koji vode sedeći način života, kao što su rad u kancelariji, za računarom, prodajne predstavnike, vozače itd.

Koji su simptomi hemoroidalne bolesti?

Tipični simptomi bolesti hemoroida su:

  • jaki bolovi
  • krvarenje (krv može biti vidljiva na stolicama, toaletnom papiru ili donjem vešu)
  • svrab
  • osećaj nepotpunog pražnjenja creva

Obično postoji nekoliko simptoma istovremeno.

Mišljenje lekara

Mišljenje o indikacijama, efikasnosti i prednostima različitih tretmana
HemoStick je medicinski uređaj čiji se rad zasniva na upotrebi magnetnog polja i pritisku na hemoroide.
HemoStick je u obliku cilindra i napravljen je od tvrde plastike. Nanet na rektum pritiska hemoroide, promovišući njihovu fibrozu. Kao rezultat se može formirati ožiljak vezivnog tkiva koji fiksira čvor na podlogu, sprečavajući ga da ispadne iz analnog kanala.

Zahvaljujući svojim svojstvima, HemoStick ima efekat koji pacijentu donosi olakšanje. Umiruje simptome zapaljenog procesa kao što su bol, krvarenje i svrab. Pored toga, ima regenerativni efekat na tkiva i može smanjiti učestalost recidiva bolesti. Kliničke studije potvrđuju brzi nestanak simptoma nakon upotrebe HemoSticka i dokazuju dugotrajan period poboljšanja.
Još jedna prednost upotrebe HemoSticka je mogućnost ponavljanja terapije u bilo kom trenutku, jer HemoStick nema datum isteka roka. Uvek je spreman za upotrebu.
Pogodnost i diskrecija terapije su takođe važni. HemoStick se koristi kod kuće, izbegavajući sramotu izazvanu svim vrstama tretmana.

Pregledi pacijenata

Marija 50 godina - učiteljica iz Valjeva

Moj problem sa hemoroidima je počeo nakon što sam rodila dete. Prvi simptomi bolesti su bili bolovi i česte posete toaletu. Međutim, nakon nekog vremena, počelo je i krvarenje. Nisam bila rada da idem kod doktora ali, pošto sam bila uplašena, odlučila sam da odem do apoteke. Koristila sam razne masti i supozitorije koje su pomagale neko vreme, ali se problem iznovao vraćao.
Hemoroidi su najgora bolest sa kojom sam se srela u životu. Nisam mogla da radim različite poslove, a nekada nisam mogla ni da sedim zbog jakih bolova. Bila je to noćna mora. 
Nedavno sam, pregledavajući veb stranice, primetila HemoStick. Kupila sam ga, koristila i problem sa hemoroidima je nestao. Nakon korišćenja HemoSticka sam ponovo srećna, jer mogu da se posvetim porodici, mogu da odlazim van grada i mogu da se viđam sa prijateljima bez razmišljanja o problemima koji prate hemoroide koje sam ranije imala. 
Kada sam prvi put videla HemoStick, mislila sam da će to biti opterećujuća terapija za mene. Međutim, bilo je sasvim drugačije. Koristila sam terapiju dok sam odmarala, ležala udobno i čitala knjigu.
Kod HemoSticka mi se sviđa i to što se ta terapija kupuje jednom u životu, i što mogu da je koristim u bilo kom trenutku, kad god mi zatreba.
Ako se problem sa hemoroidima vrati, sigurno ću koristiti HemoStick.

Lila 59 godina - preduzetnica iz Novog sada

U početku ništa nije bolelo, jedino sam osećala čestu potrebu za toaletom. Međutim, kada sam primetila krvarenje, shvatila sam da imam ozbiljan problem. Isprobavala sam različite preparate, neki su i pomagali, ali se problem uvek vraćao.
Kada sam prvi put koristila HemoStick, iznenadila sam se da deluje tako brzo. Već posle prve nedelje primetila sam da su bolovi blaži, a posle dve nedelje krvarenje je prestalo.
Kada su bolovi popustili i krvarenje u potpunosti prestalo, moj život je odmah dobio novi smisao. Sada mogu da se družim sa prijateljima i vozim bicikl. Čak je i moj profesionalni rad dobio novi tempo.
Nisam znala da je upotreba HemoSticka tako jednostavna. Tokom magnetoterapije sam ležala ispred televizora i gledala serije. Najvažnije je da ga uvek mogu ponovo koristiti ako bude potrebno, pošto nema datum isteka roka trajanja.
Kada tradicionalni tretmani nisu pomogli, mislila sam da će operacija biti krajnje sredstvo. Srećom, doktor mi je preporučio HemoStick.
Preporučujem HemoStick. Veoma je jednostavan za upotrebu i zaista deluje.

Marko 52 godine - preduzetnik iz Pančeva

Hemoroidi su najgora bolest koja mi se dogodila u životu. Vrlo često, zbog jakih bolova, nisam mogao da sedim, a nekad ni da stojim. Mnogo godina sam pokušavao da se izlečim sa raznim metodama koje su se pokazale neefikasnim, pa sam imao i zakazanu operaciju. Međutim, lekar mi je preporučio HemoStick. 
Nisam mislio da ću se ikada rešiti hemoroida, ali terapija HemoStickom mi je vratila veru. 
HemoStick je poboljšao moj kvalitet života. Srećniji sam, efikasniji na poslu i imam više samopouzdanja.

Bojana 61 godina - penzionerka

Dugo godina pokušavam da se rešim problema hemoroida. Nažalost, sve što sam do sada koristila nije donelo dobar rezultat. Operacija je zapravo bila neophodna. Kad je lekar rekao da postoji način da se otarasim hemoroida, zurila sam u njega u neverici. Ponudio mi je tretman koji bi trajao oko 2 nedelje. Mislila sam da bi to bio uput za operaciju.
Ispostavilo se da postoji još jedan način da se reše problemi sa hemoroidima. To je magnetno polje koje efikasno uklanja hemoroide.
Mislila sam da će mi terapija poremetiti ritam dana. Međutim, bilo je drugačije - dok sam koristila HemoStick mogla sam da čitam knjigu, štampu, legnem i opustim se. Sad sam smirena. Znam da mogu da ponovim terapiju bilo kad u budućnosti, jer imam HemoStick spreman za upotrebu u mojoj kućnoj ambulanti.

Ana 36 godina - recepcionarka Medicinskog centra u Paraćin

Nekoliko godina sam se borila sa hemoroidalnom bolešću i moram biti iskrena da sam probala da se izlečim na različite načine, ali nisam uspela sve dok nisam koristila HemoStick.
Prvi uznemirujući simptom bio je krvarenje, ali sam ga ignorisala jer sam mislila da je to neka vrsta iritacije i da će brzo proći. 
Svakodnevno radim na recepciji, radim sedeći posao, pa je problem postojao sve veći i zabrinjavajući. Kao što sam pomenula, različitim metodama sam pokušala da se izlečim, ali su one bile potpuno neefikasne. Međutim, jednog dana mi je lekar preporučio HemoStick terapiju, terapiju koja mi je u kratkom vremenu pomogla. Efektivna je, a ne narušava svakodnevni život. Sada mogu normalno da radim, da sedim i da se nasmejem ljudima. HemoStick je terapija koja mi je olakšala živ

HemoStick - klinički ispitan.

    • Banasievicz T, Romanovska-Pietrasiak B, Kaczmarek E.: Procena efikasnosti aplikatora Magnetoplaga u ublažavanju simptoma hemoroidne bolesti. Praktična gastroenterologija br. 3 (16) 2012, tom IV.
    • Selea A., Kontić M. Duraki R. „Preliminarni rezultati u lečenju akutnih hemoroidnih komplikacija Magnetoplagom.“ 8. međunarodni kongres hitne hirurgije. Milano 1987. 453-456.
    • Dekleva N. Beleslin B. Majić V. „Hemoroidi reaguju na magnetoterapiju“ III. Mediteranska konferencija o biomedicinskom inženjerstvu, Portorož 1983.
    • Popović M. „Izveštaj Ekpertta o uređaju za pomoćne terapeutske lekove Magnetoplag“. Univerzitetski klinički centar Srbije, Beograd 1998.
    • K. Griz, J. Karpovicz, V. Leszko "Studija magnetostatskog polja u okruženju 5 setova aplikatora MAGNETOPLAG®Polfa-Łodz". Državni istraživački institut CIOP, Varšava 2010

HemoStick - Uputstvo za primenu

Izvadite bilo koji HemoStick® aplikator iz pakovanja.
Pre svake upotrebe HemoStick® treba temeljno oprati sapunicom i osušiti.
Aktivni deo umetka, do graničnog voda, treba da bude premazan kantarion uljem.
Ovako pripremljen HemoStick® treba pažljivo umetnuti u anus. U slučaju poteškoća sa umetanjem u anus, HemoStick® treba uvoditi postepeno, s prekidima, kako bi se izbeglo oštećenje sluznice.
Nakon uvođenja spirale u analni kanal, pacijent treba da ostane u bočnom položaju jedan do dva sata.
Nakon upotrebe temeljno oprati umetak vodom i sapunom, osušiti i vratiti u kutiju. 
Za prvu upotrebu može biti izabran bilo koji od dva dela.
Sledećeg dana koristiti komad koji nije korišćen prethodnog dana.
Lečenje treba nastaviti najmanje 10 dana.
Ukoliko je potrebno, lečenje se može ponoviti nakon jednodnevne pauze.
Nastaviti sa korišćenjem prema uputstvu, kao i pre.

Umeci se ne smeju stavljati u vaginu.

Komentari
Pošalji komentar
Imate na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove ovog internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Nema komentara.
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.