Korpa 0
Vaša korpa je prazna.
Zašto magnetna voda i kakve efekte ima na ljude i životinje?
Kategorija: Blog

Ispitivanja su potvrdila da dolazi do poboljšanja kvaliteta vode usled izlaganja magnetnom polju. Značajne promene se dešavaju u mnogim karakteristikama vode: menja se pH vrednost, tvrdoća, provodljivost, salinitet, rastvoreni kiseonik, temperatura isparavanja, minerali, organske materije i ukupan broj bakterija.

Šta vrednosti magnetne vode znače za naš organizam?

Nove vrednosti karakteristika vode olakšavaju njeno prodiranje u ćelijski zid, odnosno ubrzava se rasprostranjivanje vode koja je vitalna za razvoj različitih organa. Zbog toga magnetna voda može da pomogne kod problema sa varenjem, mokrenjem ili nervnim sistemom, a može i da utiče na mnoge tegobe, bolove i otoke.

Takođe, utvrđeno je da je magnetna voda efikasna u ublažavanju simptoma prehlade, kašlja, bronhitisa i svih vrsta groznice. Njeno dejstvo pozitivno utiče na bolove od artritisa, snižavanje krvnog pritiska, ubrzavanje oporavka od moždanog udara i pomaže u regulisanju menstruacije kod žena.

Tretman magnetnom vodom je koristan i u razbijanju kamena u bubrezima i žučnoj kesi u sitne čestice i naravno, korisna je i kao preventiva od stvaranja kamena.

Voda sa magnetima poboljšava cirkulaciju

Razna ispitivanja na životinjama i ljudima su pokazala da je voda efikasna u prevenciji i lečenju ateroskleroze. Magnetna voda pomaže u otčepljivanju arterija i vena od naslaga holesterola i soli, i na taj način normalizuje sistem cirkulacije. Zaključeno je i da konzumiranje vode sa magnetima poboljšava krvnu sliku, odnosno poboljšava ukupnu biohemijsku sliku.

S obzirom da se pokazalo kako voda sa magnetima pomaže aktivnosti metabolizma, ona se može koristiti svakodnevno kao dodatak pravilnoj ishrani. Pomaže u sagorevanju prekomernog masnog tkiva i u lakšoj kontroli telesne težine.

Magnetna voda za pojenje životinja

Osim što značajno doprinosi kvalitetu ljudskih života, voda sa magnetima ima pozitivne uticaje i kod životinja. Pozitivno utiče na kvalitet mesa, a pokazala se i kao odlično rešenje za pojenje preživara zato što optimizuje parametre fermentacije u buragu. Magnetna voda povećava prinos i kvalitet mleka ovaca i krava muzara, a pomoću nje se postiže veći prirast i proizvodnja jaja kod živine.

Komentari
Pošalji komentar
Imate na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove ovog internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Nema komentara.
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.