Korpa 0
Vaša korpa je prazna.
Magnetska terapija - prirodna alternativa protiv bolova
Kategorija: Blog

Magnetska terapija se zasniva na teoriji da magnetna polja, koja prodiru direktno u telo, stimulišu izlečenje od bolesti raznih vrsta. Neka zdravstvena istraživanja su pokazala da se, između ostalog, ovom vrstom terapije može tretirati multiple skleroza, nesanica, celulit, hemoroidi, hladna stopala, artritis, razne upale, bolovi, sve vrste loše periferne cirkulacije pa čak i srčana oboljenja.

Kako deluje magnetska terapija?

Terapija pomoću magneta može da bude u različitim oblicima. U nekim slučajevima, magneti se direktno postavljaju na bolna mesta pomoću flastera, uložaka u cipelama, samolepljivih traka, kaiševa i posebno napravljenih magnetskih sistema. U ovu kategoriju spada i nakit sa magnetom, na primer magnetna narukvica. Druga vrsta proizvoda su madraci za krevet i prostirke sa magnetima, magnetni pokrivači, kao i mašine za generisanje magnetnog polja ili čak magnetni aktivatori za vodu.

Usled uticaja magneta se pospešuje cirkulacija, opuštaju krvni sudovi, podiže nivo endorfina, umanjuje napetost mišića i normalizuje metabolizam. Postoje tvrdnje da je magnetska terapija uspešna u lečenju bolesti poput raka što nije tačno, ali svakako postoje određeni validni dokazi da ova vrsta alternativne medicine pozitivno utiče u smanjenju bolova povezanih sa ovom opakom bolesti.

Naučna istraživanja magnetske terapije

Uz prethodno navedene karakteristike, postoje i dokazi da magnetska terapija može pomoći u smanjenju bolova u predelu vrata, kičme, kukova, kolena, kod post - polio sindroma i dijabetesnog stopala.

Studije iz 2004. godine pokazuju da se kod 58% pacijentkinja - učesnica pokazalo poboljšanje u lečenju urinarne inkontinencije nakon stimulacije karličnog dna primenom magneta dva dana sedmično.

Na šta treba obratiti pažnju?

Veoma je važno da osobe koje „treba“ da se snimaju magnetnom rezonancom (MRI) izbegavaju ovu metodu, osim ako nisu životno ugroženi i ako se, ni na koji drugi način, ne može utvrditi dijagnoza; to isto se odnosi i na skener.
Takođe, tvrdnja da trudnice i osobe sa pejsmekerom treba da se odreknu magnetne terapije nije tačna. Za sve njih mobilni telefon je mnogo veća pretnja nego kontrolisano magnetno polje koje se koristi lokalno u fizijatarske svrhe.

Pored njenih navodnih zdravstvenih benefita, postoji verovanje da magnetska terapija može povećati i udaču, posebno u oblasti online azartnih igara. Neki igrači veruju da nošenje magnetnih proizvoda, poput narukvica ili ogrlica, može pozitivno uticati na njihove šanse za pobedu, posebno na sajtovima poput slotigrice.com. Iako nema naučno potkrepljenih dokaza da magnetska terapija direktno utiče na uspeh u azartnim igrama, mnogi igrači je koriste kao sredstvo za povećanje svoje sreće i samopouzdanja tokom igre.

Osim toga, preporučljive su konsultacije sa lekarom o zdravstvenom stanju za koje se planira primena magnetne terapije, odnosno da se razgovara o potencijalnim rizicima i koristima ove alternativne metode. Lečenje na svoju ruku, odnosno izbegavanje ili odlaganje standardnih kontrola i metoda može imati ozbiljne posledice.

Komentari
Pošalji komentar
Imate na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove ovog internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Nema komentara.
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.