Korpa 0
Vaša korpa je prazna.
Kakvu ulogu imaju magneti u akupunkturi?
Kategorija: Blog

Magnetna terapija je alternativna medicinska praksa tokom koje se bolni delovi tela stimulišu tako što se na njih postavljaju magneti. Raznovrsnost proizvoda sa magnetima je velika kako bi bilo moguće da se ova terapija primenjuje za što više različitih tegoba. Magneti se ugrađuju u prstenje, narukvice, cipele, odeću, posteljinu, ali postoje i različiti tretmani magnetoterapije.

Teorija kaže da magneti u ljudskom telu podstiču cirkulaciju i ubrzavaju metabolizam, što pomaže kiseoniku i hranjivim materijama da efikasnije stignu do određene lokacije gde se javlja zdravstveni problem.

Magnetoterapija može da se primenjuje na različite načine, a sledeći su najzastupljeniji:

•    terapija statičkim magnetnim poljem: ovom metodom koža dolazi u dodir sa magnetima tokom nošenja magnetizovane narukvice, uloška za cipele, magnetnih sistema za određene delove tela itd.;

•    elektronski napunjena magnetna terapija: magneti koji se koriste u ovoj metodi se pune električnim pulsom;

•    magnetna terapija sa akupunkturom: ova metoda zahteva postavljanje magneta na iste delove tela na koji se i akupunkturisti fokusiraju tokom sesije. Akupunktura se vrši sa ciljem da se očiste energetski putevi i kanali.

Kako deluje akupunktura pomoću magneta?

Elektromagnetni spektar je veoma značajna komponenta ljudskog sistema jer magnetni signali regulišu većinu bioloških funkcija. Upravo se tegobe i disfunkcije u sistemu javljaju usled elektromagnetne statičnosti. Tada postavljanje magneta na akupunkturne kanale pomaže ponovnom uspostavljanju pravilnog funkcionisanja. Akupunkturna stimulacija može da reguliše biološke procese i istovremeno da utiče i na suptilnije nivoe ljudskog bića kao što su osećanja, emocije i psihološko stanje.

Terapija pomoću magneta se koristi u lečenju bolova povezanih sa artritisom i zarastanjem rana. Takođe, ovaj alternativni vid medicine ima pozitivne uticaje na nesanicu, glavobolju i fibromialgiju (hronične mišićno-skeletni bolove koji su propraćeni osećajem zamora, poremećajem sna, memorije i raspoloženja).

Iako se smatra potpuno bezbednom metodom, mogu da se jave neki neželjeni efekti magnetne terapije kao što su mučnina ili vrtoglavica. Osobe koje imaju pejsmejker, insulinsku pumpu i trudnice ne bi trebale da praktikuju ovaj vid lečenja.

Komentari
Pošalji komentar
Imate na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove ovog internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Nema komentara.
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.