Korpa 0
Vaša korpa je prazna.
Proširene vene se mogu lečiti i bez operacije!
Kategorija: Blog

„Bolest 21. veka“ pogađa gotovo četvrtinu odraslih ljudi, a u većini slučajeva se radi o genetskom uzroku. Proširene vene mogu biti bezopasne, ali otečene, ispupčene i vijugave vene ne treba shvatiti samo kao estetski problem koji predstavlja znak starenja osobe! Ukoliko se proširene vene ne tretiraju pravilno, može doći do ozbiljnijih komplikacija.

Koji znakovi ukazuju da je potrebno lečenje proširenih vena?

Svrha vena je slanje krv iz nogu nazad do srca. Ukoliko se ovaj proces ne odvija pravilno, to znači da se radi o venskoj refluksnoj bolesti koja nastaje kada krv teče u pogrešnom smeru zbog toga što jednosmerni ventili u venama otkazuju. Neefikasni zalisci izazivaju nakupljanje krvi u ekstremitetima (vene se proširuju) i mogu izazvati simptome kao što su bol, svrab, otok, grčevi ili promena boje kože.

Osim proširenih vena, venski refluks može da dovede do brojnih ozbiljnijih problema, uključujući hronično oticanje i čireve. U retkim slučajevima se mogu javiti simptomi, iako nisu vidljivi nikakvi spoljašnji znakovi venske bolesti.

Minimalno invazivne opcije lečenja

Lečenje proširenih vena je značajno napredovalo u poslednjoj deceniji i više ne zahteva opštu anesteziju ili velike rezove kako bi se uklonila problematična vena. Sada postoje minimalno invazivne opcije, a većina problematičnih vena, od najmanjih paukastih vena do većih proširenih vena, može da se leči bez operacije.

Lečenje proširenih vena treba da bude prilagođeno pojedincu. U zavisnosti od konkretnog problema sa venama, tretman može da sve vrši jednom procedurom ili kombinacijom više procedura.

Kompresiona terapija proširenih vena je svakako najkonzervativnija opcija lečenja. Ona ne uključuje nikakve rezove kako bi se odstranile problematične vene ili igle kojima se ubrizgavaju rastvori direktno u venu. Kompresiona terapija se vrši pomoću kompresionih čarapa, koje su dizajnirane tako da vrše poseban pritisak na noge kako bi ublažile nelagodnost. Međutim, to nije efikasno rešenje.

Jedan od proizvoda koji ne radi na kompresionom jeste Venomag. U pitanju je jedinstven proizvod koja pokriva potkolenicu od članka do kolena, a unutar se nalaze AKMA medicinski magneti.

Venomag pozitivno utiče na smanjenje upalnih procesa na koži i potkožnom tkivu.

Proizvod deluje na nivou ćelije tako što ostvaruje sledeće efekte:

  • ubrzava cirkulaciju krvi
  • uspostavlja limfnu drenažu
  • povećava lokalnu temperaturu
  • poboljšava prodiranje kiseonika i hranjivih materija u masno tkivo, čime se ubrzava njegova razgradnja
  • resorbuje hematome
  • eliminiše endeme
  • relaksira mišićnu tenziju
  • smanjuje bol
  • povećava elastičnost kože
  • smanjuje strije i bore
  • pozitivno utiče na povlačenje vena i kapilara

Način primene je vrlo jednostavan. Venomag se postavlja na mesto na nozi gde postoji problem (najčešće na listu noge), tako što se elastičnom trakom fiksira u toku dnevnog odmora ili noću. Naravno, može se nositi sve vreme bez prekida dok se stanje sa venama ne popravi u potpunosti.

 

Komentari
Pošalji komentar
Imate na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove ovog internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Nema komentara.
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.