Korpa 0
Vaša korpa je prazna.
Kako i zašto je magnetisana voda postala popularna?
Kategorija: Blog

Priča o magnetnoj vodi je počela još u 13. veku, od kada potiču i prve knjige u kojima se objašnjavaju metode lečenja magnetizovanom vodom. Međutim, one u to vreme nisu uspele da zažive na globalnom nivou. Magnetna voda je postala svetska tema tek u 20. veku, zahvaljujući pojavom knjiga u kojima se tvrdilo da je ovako tretirana voda efikasna za čir na želucu. Od tada su započele razne studije i 1945. godine je odobren patent za komercijalizaciju prvog uređaja za magnetizovanje vode. Validnost uređaja je dokazana kroz nekoliko sveobuhvatnih eksperimenata i istraživanja, što je dovelo do pravog procvata daljeg razvoja i proizvodnje.

Princip magnetizovane vode

Uređaji za megnetisanje vode sadrže stalne magnete koji, svojim delovanjem, menjaju strukturu molekula vode. Takva karakteristika molekula se zadržava određeno vreme, a zatim se vraća u prvobitno stanje. Shodno tome, voda se nakon promene strukture pod uticajem magnetnog polja naziva „magnetizovana voda“.

Magnetizovana voda je poboljšanog kvaliteta jer je u njoj promenjena pH vrednost, tvrdoća, provodljivost, salinitet, rastvoreni kiseonik, temperatura isparavanja, minerali, organske materije i ukupan broj bakterija. Zahvaljujući novim osobinama, voda lakše prodire u ćelijski zid, odnosno njena resorpcija se ubrzava. Zbog toga ona povoljno utiče na varenje, mokrenje, nervni sistem, ali i razne tegobe, bolove i otoke.

Opšti molekul vode se teško apsorbuje

U slučaju magnetne vode, molekuli dobijaju drugačiju strukturu i kao klasteri molekula lako ulaze u ćelijsku membranu i krvotok.

Magnetna voda menja raspored molekula bez pomoći soli ili drugih minerala i na taj način se aktiviraju ćelijske strukture unutar tela koje podstiču metabolizam.

Magnetna voda je sigurna za konzumiranje

Ova voda je poznata kao biološki neopasna. Nakon određenog perioda se pretvara u normalnu vodu, tako da se izbegavaju alergijske reakcije i toksičnosti. Dakle, nakon reakcije metabolizma, voda se pretvara u normalno stanje što znači da ne treba da postoji zabrinutost za neželjene efekte akumulacije usled čestog korišćenja magnetizovane vode.

Komentari
Pošalji komentar
Imate na raspolaganju 1000 karaktera
Mišljenja iznešena u komentarima su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove ovog internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Nema komentara.
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.